Misiunea Arsit
Sunteti aici :: Evenimente » Colaborări » Măsurarea costurilor administrative ale legislației

Măsurarea costurilor administrative ale legislației

PROIECT: Măsurarea costurilor administrative si identificarea sarcinilor administrative aferente legislației din domeniul reglementat de Ministerul Finanțelor Publice

În data de 9 octombrie ARSIT a fost invitată să participe la o dezbatere pentru implementarea proiectului Măsurarea costurilor administrative si identificarea sarcinilor administrative aferente legislației din domeniul reglementat de Ministerul Finanțelor Publice. Invitația a fost adresata specialiștilor ARSIT din partea consorțiului de firme format din GEA Strategy & Consulting, Berenschot Groep Olanda si Business Development Group care asigura servicii de asistenta tehnică pentru Secretariatul General al Guvernului în vederea implementării proiectului mai sus menționat.

Obiectivul proiectului este identificarea și reducerea costurilor administrative cu 25%. Costurile administrative sunt costurile legate de acele activități administrative pe care firmele trebuie să le desfășoare pentru a-și îndeplini obligațiile de informare impuse de legislația centrală. Termenul de realizare a acestui proiect este decembrie 2012.

GEA Consulting desfășoară acest proiect în corelație cu trei Ministere: Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul transportului și Infrastructuri. Proiectul beneficiază de sprijin din partea Uniunii Europene, in vederea eficientizării sistemului guvernamental pe plan european. Proiectul vizează următoarele etape: (1) pregătirea (2) colectarea datelor și (3) raportarea.

Consultanții ARSIT au participat la această dezbatere, exprimându-și sprijinul față de acest proiect, care are ca scop optimizarea obligațiilor de raportare prin reducerea costurilor administrative. Pentru că ARSIT este o organizație care reprezintă vocea contribuabilului din Romania, noi intenționăm să sprijinim orice proiect care se realizează pentru și in beneficiul acestuia. Fideli misiunii noastre de a oferi respect fata de contribuabil si pentru banul plătit de acesta, ARSIT sprijină această excelentă idee de reducere a costurilor administrative în beneficiul contribuabilului. Această primă dezbatere ARSIT speră să fie începutul unei colaborări care să finalizeze cu succes o inițiativă îndrăzneață.

Cont membru


Nu esti membru ARSIT?

 
Multumim companiilor care lupta alaturi de noi pentru realizarea misiunii noastre
Forum
PayU


Taxpayers Association of Europe Membru al Taxpayers Association of Europe